خصوصیات ماهی کفشک:
ماهی کفشک با نام انگلیسی Indian halibut و نام بومی چلابی وچوولابی شناخته می شود. یکی از لذیذ ترین ماهیان دریایی را می توان ماهی کفشک دانست. ماهی کفشک دارای گوشت سفید، لطیف و بسیار لذیذ است. طعم گوشت این ماهی همه پسند است. درصد زیادی از بدن این ماهی را آب تشکیل می دهد، اما خواص ماهی کفشک با توجه به میزان مواد مغذی قابل توجه در گوشت آن مشخص می شود. مصرف این ماهی در یک وعده می تواند نیاز ۶۰ درصد پروتئین بدن را تامین کند. از دیگر خواص ماهی کفشک می توان به پایین بودن چربی اشباع آن اشاره کرد .این ماهی دارای میزان قابل توجهی از اسید های چرب امگا۳ بوده که به کاهش سطح چربی مضر بدن کمک کرده و سلامت قلب را در پی دارد. وجود این مقدار امگا۳ در رفع علائم افسردگی خفیف موثر است. خواص ماهی کفشک محدود به این موارد نبوده و این ماهی طیف گسترده ای از مواد معدنی و ویتامین ها را شامل می شود که از جمله آن ها می توان به کلسیم، فسفر، سلنیوم، ویتامین ث و آهن اشاره کرد. تحقیقات بر روی این ماهی نشان می دهد که گونه های مختلف ماهیان کفشک می توانند در بهبود بخشیدن جریان خون به طرف مغز موثر باشند. این خاصیت موجب کاهش ابتلا به بیماری های اعصاب می شود. وجود مواد معدنی و ریز مغذی ها در این ماهی پرخاصیت در کاهش بیماری آرتریت موثر است. به دلیل وجود جیوه در این ماهی به کودکان ، زنان باردارو شیرده توصیه نمی شود.
روش پخت ماهی کفشک:
ماهی کفشک برای هر ذائقه ای مناسب می باشد و میتوان به روش های سرخ کردن، کبابی، فرپز، سوخاری، قلیه و تهچین و همچنین فیش اند( چیپس معروف انگلیسی) را با آن تهیه کرد و از طعم بی نظیر آن نهایت لذت را برد.
ظاهرماهی کفشک:
کفشک ماهی ها تنها گروهی از ماهیان هستند که از دو پهلو متقارن نیستند. یک طرف بدن سفید و فاقد چشم و طرف دیگر به رنگ تیره بوده و دو چشم بر روی آن قرار دارد. چشمی که باید به سوی کف بستر دریا باشد به صورتی شکل گرفته که در بالا در کنار چشم دیگر قرار دارد. پهنماهی یا همان ماهی کفشک از قسمت پهلویش بر کف اقیانوس دراز میکشد. این ماهی بدنی قهوه ای رنگ دارد. چشمان این ماهی با میدان دید ۷۰ درجه به بالا است. اندازهٔ ی طول ماهی کفشک بین ۱۲ تا ۲۸ سانتی متر است ولی در مواردی تا ۴.۵ متر هم دیده شده است. محل زیست ماهی کفشک تا عمق ۵۵متری در دریا دیده میشود.
روش صید ماهی کفشک:
صید ماهی کفشک در جنوب کشور و در شهر های بندر دیر، بوشهر و بندر لنگه صورت می گیرد که در دو فصل تابستان و زمستان انجام می شود. این ماهی با ترال کف و تور های گوشگیر ثابت صید می شود.
زیستگاه ماهی کفشک:
از آنجایی که زیستگاه ماهی کفشک در اعماق دریا است، این ماهی در دریای جنوب کشور وجود دارد.این ماهی در مناطق گرمسیری و در کشورهای بحرین،بنگلادش،استرالیا،عمارات و.. زندگی می کند.همچنین زیستگاه این ماهی در خلیج فارس ،دریای عمان ،اقیانوس هند و...گزارش شده است.این ماهی بر روی بسترهای گلی و شنی تا عمق 25 متری زندگی می کنند، همچنین گزارش شده است که در شبهای مهتابی در بخشهای میانی آب شنا می کنند. تغذیه آنها از موجودات کفزی شامل ماهی و سخت پوستان صورت می گیرد. تخم ریزی آن ها در آب های هندوستان بسته به مکان ، در همه ی ماه های سال دیده می شود.این ماهی به شکل ماهرانه ای توانایی استتار و مخفی کردن خود در کف دریا را داشته و برای در امان ماندن از شکارچیان همرنگ محیط خود می شود.