خصوصیات ماهی تن (هوور):
ماهی تن از خانواده تنماهیان، با نام علمی Tuna tonggol، نام انگلیسی Longtail tuna و نام بومی تن هوور و سهوا شناخته شده است. ازخصوصیات ماهی تن یا هوور لذیذ و خوشمزه بودن آن است. .این ماهی منبع غنی از پروتئین و مواد مغذی بوده و برای سلامت قلب و بدن مفید میباشد. هوور در میان تنماهیان بالاترین میزان امگا3 را دارا میباشد و به کسانی که عمل پیوند قلب انجام داده اند و یا دارای التهاب در رگهایشان می باشند نیز توصیه می شود . تن ماهی جنوب به نوبه خود منبع پروتئینی با کیفیت و تقریباً بدون چربی است. این ماهی شامل تمام اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز بدن برای رشد و نگهداری بافت عضله میگردد. ماهی هوور میتواند منبع خوبی برای مواد مغذی ضروری مانند اسیدهای چرب امگا 3، پروتئین با کیفیت بالا، سلنیوم و ویتامین D باشد. ماهی تن همچنین یک منبع مهم غذایی از اسیدهای چرب امگا 3 با زنجیرهی بلند مورد نیاز برای سلامت قلب، عملکرد مغز و رشد و نمو طبیعی بدن میباشد. مهم تر از همه این است که، گوشت ماهی تن هم مانند گوشت دیگرماهی ها ، مشکلات پوستی و التهابات را کاهش می دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا می برد. ماهی تن برای سرخ کردن انتخابی بینظیر است و طعم بسیار دلچسبی دارد.
روش پخت ماهی تن (هوور):
بهترین نوع پخت برای ماهی تن (هوور) کبابی، سرخ کردن ، سوخاری، استیک ،کوکو ماهی و قلیه ماهی است.
ظاهر ماهی تن (هوور):
دو بالهی پشتی ماهی هوور از یکدیگر جدا بوده و فاصلهی کمی از یکدیگر دارند. تن ماهی در اولین بالهی پشتی دارای ۱۲ تا ۱۳ عدد خار و دومین باله پشتی دارای ۱۴ عدد شعاع نرم است. باله سینهای ماهی هوور دارای ۳۰ تا ۳۵ عدد شعاع نرم میباشد و شعاع های اول کوتاه هستند که به تدریج در انتها دراز میشوند. یکی از ویژگیهای بارز تن ماهی داشتن بالچههای چربی است. این ماهی در انتهای بالهی پشتی دوم ۱۰ عدد بالچه و در عقب بالهی مخرجی ۸ عدد بالچه دارد. ساقهی دمی ماهی هوور جنوب باریک و دارای یک مقطع عرضی قوی میباشد. تن ماهی به علت سطحزی بودن و شناگری سریع، فاقد کیسه شناست.رنگ بدن هوور ماهی در ناحیه پشتی آبی تیره تا سیاه، ناحیه پهلوها و شکمی نقرهای با لکههای بیضوی کشیده و بی رنگ در ردیفهای افقی در بالای خط جانبی میباشد. تن ماهی یک گونهی ماهی تن کوچک و متوسط است که به حداکثر طول چنگال 136 سانتیمتر، حداکثر وزن 36 کیلوگرم میرسد و دست کم 18 سال عمر میکند. اگرچه بیشتر ماهیهای صید شده بسیار جوان هستند. ماهی هوور خیلی سریع شنا میکند و سرعت حرکت آن به ۷۰ کیلومتر بر ساعت میرسد . جالب است که بدانید ماهی هوور در نیمکرهی شمالی سریعتر از نیمکرهی جنوبی رشد میکنند.
روش صید ماهی تن (هوور):
صید ماهی هوور به وسیله تور گوشگیر، رشته قلاب های طویل، قلاب خزنده و تور گردان پیاله ای امکان پذیر است
زیستگاه ماهی تن (هوور):
این ماهی یک گونهی دریایی و گرمسیری است که در خلیج فارس و دریای عمان بخش عمدهی صید را تشکیل میدهد. ماهی هوور دارای پراکنش وسیعی در اقیانوس هند و آرام میباشد و زیستگاههای اصلی آن شامل موارد زیر میگردد: اقیانوس آرام غربی هند و غربی از ژاپن از طریق جنوب با فیلیپین تا پاپوا گینه نو، بریتانیا، استرالیا (خلیج دوفولد، ولز جدید جنوبی تا فریمانتل، استرالیا غربی) و بخشهای غربی اقیانوس هند از جمله: خلیج فارس، دریای عمان، شبه جزیره جنوبی عربستان، دریای سرخ و ساحل سومالی. ماهی هوور در آبهای ساحلی گرمسیری و نیمه گرمسیری اقیانوس غربی هند تا اقیانوس آرام غربی زندگی میکند و در اقیانوسهای دیگر وجود ندارد. تن ماهی در دماهای آب بین 16 تا 19 درجه سانتیگراد یافت میگردد. ماهی های نوجوان هوور در آبهای گرمتر و بزرگترها آبهای سردتر ترجیح میدهند. تنماهیان در آبهای کم عمق کمتر از 200 متر زیسته و بیشترین میزان عمق کمتر از 50 متر است.